Pitvruchten

Bescherm uw appel en peer tegen schade van bladluizen

Bladluizen zijn snel schadelijke belagers in appel en peer. Door hun grote aantallen is de schadedrempel snel bereikt. Bladluizen veroorzaken niet enkel directe zuigschade, maar ook misvorming van bladeren. Deze opgekrulde bladeren zijn minder actief en verliezen productiecapaciteit. Naast de zuigschade aan de bladeren ontstaat snel misvorming van vruchtbeginsels (toekomstige vruchten). De schade op de vruchten (misvorming) verdwijnt niet meer. Vruchten met luizenschade zijn waardeloos.


Appelbloedluis en perenbladvlo

Naast een uitstekende bladluiswerking heeft Teppeki ook een sterke nevenwerking op appelbloedluis en perenbladvlo. Teppeki spaart nuttige vijanden waardoor het evenwicht in de boomgaard niet verstoord wordt.


Uniek werkingsmechanisme

Het werkingsmechanisme van Teppeki is uniek en onderscheidend! Teppeki is een bladluis-dodend insecticide uit de groep van de zogeheten ‘feeding blockers’. De actieve stof van Teppeki “flonicamid”  werkt op alle stadia van bladluizen, behalve op het ei-stadium. Teppeki werkt snel, binnen een ½ - 1 uur zijn bladluizen niet meer in staat om voedseldeeltjes op te nemen. Teppeki voorkomt aanmaak van speeksel door bladluizen. Speeksel bevat een stof “pectinase”, deze stof heeft een bladluis nodig om tussenwanden van plantencellen op te lossen. Als er geen speeksel en dus ook geen “pectinase” is,  zijn bladluizen niet in staat om de stylet (= snuit van de bladluis) in een blad te krijgen.


Toepassingsomstandigheden

Teppeki wordt snel opgenomen en de werking van Teppeki is niet afhankelijk van weersomstandigheden. Bij lage temperaturen en hoge lichtintensiteit heeft Teppeki nog steeds een uitstekende werking.

 

Snelle aanvangswerking

Unieke werking (feeding blocker)

Bestrijdt alle soorten bladluizen

Selectief voor natuurlijke vijanden

 


Advies    
140 gram Teppeki per hectare

  • 3 toepassingen Teppeki per seizoen, interval van 21 dagen
  • Het toevoegen van uitvloeier gaat de contactwerking op appelbloedluis en perenbladvlo nog verhogen.

 

 

Teppeki® (12757 N - 50 % flonicamid) is een product van ISK Biosciences Europe N.V. Lees aandachtig het etiket vóór gebruik

Designed by Pedro
Scroll to Top