Granen

Bescherm uw granen tegen bladluizen

Wanneer de tarwe in de aar komt, is het belangrijk om de luizendruk goed in de gaten te houden. Luizen van dieper in het gewas zoeken dan het vlagblad en de aar op om zich daar te voeden. De fotosynthese in deze delen van de plant is echter het meest belangrijk voor de vulling van de graankorrel. Om tot een maximale productie te komen is het noodzakelijk om niet alleen ziekten, maar ook luizen onder controle te houden. Ingrijpen aan het begin van de populatieopbouw geeft altijd het beste resultaat.


Uniek werkingsmechanisme

Het werkingsmechanisme van Teppeki is uniek en onderscheidend! Teppeki is een bladluis-dodend insecticide uit de groep van de zogeheten ‘feeding blockers’. De actieve stof van Teppeki “flonicamid”  werkt op alle stadia van bladluizen, behalve op het ei-stadium. Teppeki werkt snel, binnen een ½ - 1 uur zijn bladluizen niet meer in staat om voedseldeeltjes op te nemen. Teppeki voorkomt aanmaak van speeksel door bladluizen. Speeksel bevat een stof “pectinase”, deze stof heeft een bladluis nodig om tussenwanden van plantencellen op te lossen. Als er geen speeksel en dus ook geen “pectinase” is,  zijn bladluizen niet in staat om de stylet (= snuit van de bladluis) in een blad te krijgen.

 

Snelle aanvangswerking

Unieke werking (feeding blocker)

Bestrijdt alle soorten bladluizen

Selectief voor natuurlijke vijanden

 


Advies winter- en zomertarwe 100-140 g Teppeki per ha 

  • Dosering staat in relatie tot werkingsduur 
  • 2 toepassingen Teppeki per seizoen, interval van 21 dagen

 

 

Teppeki® (12757 N - 50 % flonicamid) is een product van ISK Biosciences Europe N.V. Lees aandachtig het etiket vóór gebruik

Designed by Pedro
Scroll to Top