Tulpen

Bescherm uw tulpen tegen virusaantasting

In tulpen is TBV (tulpenmozaïekvirus) het meest voorkomende virus dat behoorlijke schade kan veroorzaken. TBV behoort tot de familie van de potyvirussen, dit zijn virussen die door bladluizen worden overgebracht.


Laat bladluizen niet ongehinderd vliegen!

Virusoverdracht voorkomen is mogelijk door preventief insecticiden en minerale olie in te zetten. Anticipeer zeer alert met een ‘vooruitziende blik’ op de eerste bladluizen! Vooral de vliegende bladluizen zijn ‘gevaarlijk’ als het om verspreiden van virus gaat. Daarom moeten deze direct worden bestreden met bladluis-dodende middelen.


Uniek werkingsmechanisme

Het werkingsmechanisme van Teppeki is uniek en onderscheidend! Teppeki is een bladluis-dodend insecticide uit de groep van de zogeheten ‘feeding blockers’. De actieve stof van Teppeki “flonicamid” werkt op alle stadia van bladluizen, behalve op het eitje. Teppeki werkt snel!, binnen een ½ - 1 uur zijn bladluizen niet meer in staat om voedseldeeltjes, dus indirect ook virusdeeltjes, op te nemen of af te geven aan tulpen.  Teppeki voorkomt aanmaak van speeksel door de bladluis. Speeksel bevat een stof “pectinase”, deze stof heeft een bladluis nodig om tussenwanden van plantencellen op te lossen. Als er geen speeksel en daarmee geen “pectinase” is, zijn bladluizen niet in staat om de stylet (= snuit van de bladluis) in het blad te krijgen. Daarnaast zitten veel virusdeeltjes aan de binnenkant van de snuit van een besmette bladluis. Afgifte van deze virusdeeltjes vindt plaats door speeksel. Doordat een behandelde bladluis met Teppeki geen speeksel meer aanmaakt, zal daardoor indirect ook de virusafgifte stoppen. Teppeki stopt voedselopname en speekselafgifte door bladluizen en indirect wordt hiermee de overdracht van virusdeeltjes gestopt.


Doeltreffend in bloembollen

In tulpen is Teppeki de betrouwbare basis om alle bladluizen te bestrijden en daarmee virusoverdracht  te beperken. Integreer vroeg in het preventieve virusschema 3 toepassingen Teppeki voor de beste virusreductie.

 

Snelle aanvangswerking

Unieke werking (feeding blocker)

Bestrijdt alle soorten bladluizen

Selectief voor natuurlijke vijanden

 


Advies    
140 gram Teppeki per hectare

  • In combinatie met pyrethroïden of pyrethroïden met minerale olie
  • 3 toepassingen Teppeki per seizoen, interval van 21 dagen
  • In afwisseling met andere bladluis-dodende insecticiden

 

 

Teppeki® (12757 N - 50 % flonicamid) is een product van ISK Biosciences Europe N.V. Lees aandachtig het etiket vóór gebruik

Designed by Pedro
Scroll to Top